Dianova Lapstone  - Timanttiteroitin on nykyaikana ainoa Euroopassa valmistettu timanttiteroitin nykypäivänä. Se on EU-rekisteröity tavaramerkki.

Dianova Lapstone timanttiteroittimissa on yleensä kolme toimintoa: karkea ja hieno timanttipinta teroituksiin, sekä teräs ”stoola” teränsuun oikaisuun ja kierteen poistoon. Timanttipinta on jo alun perin kehitetty vaativaan ammattikäyttöön, mutta nykyisessä valikoimassa useimmat ovat jokamiehen teroitinmalleja. Timanttipinnoitus perustuu patentoituun Singel Layer System – prosessitekniikkaan, jota ei voida, eikä kyetä kopioimaan. Teroittimessa käytettävä teollisuustimantti on tarkkaan seulottua, jolloin jyvän koko/karkeus on vakio.

Kestävyyden takaa täysin aukoton ja tasalaatuinen teroituspinnan kattava timanttimatto. Näin terä ei koskaan pääse kosketuksiin sidosaineen kanssa, jossa timantti on kiinni, joten pinta ei pääse purkautumaan ja timanttijyvät irtoilemaan. Laadukkaassa timanttipinnassa teroitettava terä kulkee timanttijyvän huippuja myöten, eikä pääse törmäämään yksittäisiin timanttijyviin.

Timanttiteroitin Dianova Lapstone teroitinta käytetään aina kevyellä otteella, vaikka terä olisi kaikkein kovinta materiaalia, kuten kovametallia, pikaterästä, timanttiterää, jne. Teroitin soveltuu kaikenlaisten terien teroitukseen, hiontaan ja viimeistelyyn. Ruostumattomaan jousiteräsrunkoon kiinnitetty timantti-liuska kestää kolhuja, taivutusta ja kosteutta.

Teroittimen puhdistus.

Timanttiteroittimia käytetään kuivateroitukseen. Käytön jälkeen timanttipinnan voi puhdistaa esimerkiksi kangaspalalla tai pyyhekumilla pyyhkäisemällä. Teroittimen voi pestä astianpesuaineella ja vedellä, pinttyneen lian liuottamiseen soveltuu mainiosti esimerkiksi rypsi tai rapsiöljy.

 

 

 

FineStone - Timanttilaikat teränmuotoilusta kiillotukseen!

Hartsisidonnaisen timanttilaikan pinta täytyy ensin aukaista, jotta ensimmäinen timanttikerros tulee esiin. Laita timanttilaikka laikalle tarkoitettuun alustaan, porakoneeseen pyörimään ja työstä laikan pinta esim. märällä hiomakivellä. Näin laikan pinta tasoittuu ja timantit tulevat esille. Pidä laikan pinta puhtaana esim. kostealla rätillä, niin laikan pinta ei pääse tukkeutumaan. Jos laikan pinta jostain materiaalista tukkeutuu, avaa se märällä hiomakivellä ja puhdista kostealla rätillä. Tukkeutunut timanttilaikka kuumentaa hiottavaa kohdetta.

Laikan halkaisija on 100 mm ja timanttimatriisin paksuus 1,5 mm. Laikan karkeusaste ei muutu se on aina vakiokoko laikan käyttöajan. Laikka on erikoishartsia ja timanttijyvä on massassa koko paksuudeltaan. Kova, mutta joustava laikka on erittäin monikäyttöinen. Laikka käy kaikkien kovien materiaalien teroitukseen ja hiontaan. Terä voidaan teroittaa myöten terää tai vasten terää, kova laikka ei "haukkaa". Laikkoja on kahdekasaa eri karkeutta, karkeasta (#50) peilipintaan (#6000). Erinomainen myös lasin, keramiikan ja kiven hiontaan ja kiilloitukseen. Tarrakiinnitteisen laikan vaihto on nopeaa ja vaivatonta. Laikka toimii kuivana, mutta myös veden kanssa. Laikka ei polta terää, kovillakaan kierroksilla. Laikka toimii kevyellä kosketuksella, ei tarvitse painaa. Laikka on erinomaisen kulutuskestävä. M14 monitoimitukilaikka käy pora-, kulmahioma- ja hiomakoneeseen. Pora-, kulmahioma- ja hiomakoneen yhteiskäytön mahdollistaa M14 kierteinen pulttikara.